Snart, snart, snart….

Nu är det bara en dryg vecka kvar tills jag ordineras som pastor i Equmeniakyrkan. Jag är pirrig och förväntansfull. Det är inte mycket som förändras, men vid gudstjänsten på kyrkokonferensen i Jönköping den 2 juni 2019 säger hela kyrkan ja till att jag, Anna-Karin Ryberg blir pastor. Om jag inte hade gift mig och fött två barn, så hade nog detta varit det största jag upplevt.

Jag skall försöka vara så närvarande det bara går, jag skall måla ögonen med vattenfast mascara och ha kläder där svetten under armarna inte syns. Jag lovar att le, så mycket det bara går och jag tror att jag väljer ett par väl ingångna och bekväma skor.

Snart, snart, snart är jag pastor….kanske inte så mycket skillnad, men ändå!

Vår, påsk, sol och ljus.

Nu kommer alla känslorna på en och samma gång…


Våren för med sig väldigt många olika slags känslor.
Viljan att börja pyssla i trädgården konkurrerar med känslan av att jag måste putsa av vinterdammiga fönster. Längtan att få sitta i vårsolen med en kopp nybryggt kaffe och känna solens första strålar värma min näsa konkurrerar med att jag borde laga lunch.

Ekvationen är tuff och nu gäller det sannerligen att prioritera så att rätt sak blir gjord först. Personligen kommer jag börja med att kratta lite i trädgården därefter dricker jag en kaffe på altanen med näsan vänd mot solen.

Det vore roligt om du hann att besöka kyrkan i påsk.
Sjömarkenkyrkan firar gudstjänst på söndag den 14/4 kl. 11.00 som vanligt. Därefter går kyrkan i den sk. stilla veckan.
Sjömarkenkyrkan har Getsemanestund på skärtorsdagen kl. 18.30 och Påskdagsgudstjänst på söndagen kl. 11.00. Varmt välkommen till dessa samlingar. Det händer mer i vår kyrka, om det kan du läsa under rubriken “program” här på vår hemsida.

Läste dagens bibeltext från Taizé, där står det:
I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Gud sa: “Ljus, bli till!” Och ljuset blev till. 1 Mos 1:1-31
Härlig bibelläsning tycker jag 🙂

Ta hand om dig och det du känner nu när våren lockar fram sån´t som vi kunnat lägga åt sidan under några månader.
Det vi inte hinner idag, det får vi ta tag i imorgon.

Allt gott hälsar

pastor Anna-Karin

Påsken

Jag skall jobba hela påsken.
När många andra längtar till sammanhängande ledighet arbetar präster och pastorer mer än de brukar.
Det är ingen uppoffring, det är en ynnest. Det är kristendomens viktigaste helg och traditionen gör att vi kan minnas och visualisera vad som hände och vad som faktiskt händer än i dag.

Jag läste lite om passionstidens tradition i en bok som heter Kristendomen, en historisk introduktion. Där står det att de äldsta uppgifterna om Jesu lidande hittar vi hos Paulus, i hans brev från 50-talet. Paulus för här vidare till trosfränder I Korinth tron på Jesus Kristus. Han berättar att Jesus är Messias och att han är den kung som judarna har fått löfte om. Berättelsen om hur passionstiden börjar fascinerar mig. Det finns människor som fått se Jesus i den tiden, först var det Kéfas, alltså Petrus och de andra apostlarna, därefter en massvision där Jesus visar sig för mer än femhundra vittnen. Slutligen berättas det att Jesus hade blivit sedd av Jakob, dvs. Jesu broder.

Jesu broder Jakob startar en rörelse som kommer att kallas Jesusrörelsen, Jakob blir ledaren i Jerusalem. Denna historia tror vi är verklighet och med hjälp av påskens samlingar fortsätter vi att minnas.

Sjömarkenkyrkan firar naturligtvis påskens drama. Du är välkommen att vara med i våra samlingar, där vi försöker gestalta vad som hänt, men också det som händer när vi får uppstå med Messias.

Läs mer om våra samlingar i vårt program här på hemsidan, eller i nyhetsbrevet.

Varmt välkommen att fira påsk med oss!
Hälsar Pastor Anna-Karin

Anna-Karin Ryberg – pastor i Sjömarkenkyrkan

Tro en relation.

Människan vill av naturen tillbringa tid med andra människor, vistas i samma rum, göra saker tillsammans och på så sätt dela liv.

Jag tror att relationen till den kristna tron fungerar på samma sätt. Jesus vill lära känna oss och vi får möta honom genom att tro. För att vår tro skall kunna fördjupas och utvecklas behöver vi platser där vi får möta andra kristna och dela tro och liv. Gudstjänsten är en sådan plats. Den kristna gemenskapens grund är relationer till varandra och till Gud.

Kanske längtar du efter en tro och en gemenskap. Den kristna gemenskapen bildas när vi möts. Välkommen till vår kyrka med din längtan.

Anna-Karin Ryberg

 

Stäng meny