Bön

Psaltaren 86:5-11
Herre, du är god, du förlåter, rik på kärlek till alla som åkallar dig.
Herre, lyssna till min bön, hör mig när jag ber.
I nödens stund ropar jag till dig, och du svarar mig.
Ty du är stor, du gör under, du ensam är Gud.
Visa mig, Herre, din väg, så att jag kan vandra i din sanning

Bibelsamtal, Till jordens yttersta gräns Onsdag 19 februari kl. 18.30

Temaårsboken är här!

Till jordens yttersta gräns – Apostlagärningarna runt på 88 dagar
Boken innehåller 88 reflektioner kring Apostlagärningarna. Texterna är skrivna av människor som finns i och nära Equmeniakyrkan, Equmenia och Diakonia. Vi hoppas att din läsning ska få bli ett sätt att möta den Heliga Anden. Att det får ge dig kraft, inspiration och mod att gå vidare i din tro. Till jordens yttersta gräns.

Sjömarkenkyrkan har köpt in några exemplar av boken, den finns också som app att ladda ner till telefon eller platta. (appen heter Bibelstund) Mer information kommer inom kort hur Sjömarkenkyrkan lägger upp läsningen. Håll utkik!

Internationell insamling

Den första advent startar Equmeniakyrkans internationella insamling som i år fokuserar på vårt internationella arbete. Fram till den 31 januari 2020 inspireras vi av, ber för och samlar in pengar till församlingarnas internationell mission i nästan 30 länder.

Jesus har sagt: ”Såsom Fadern har sänt mig sänder jag er.” Det är Guds mission till människorna, och Gud vill involvera oss och arbeta genom oss.

På höstkanten ser vi ljuset

Jag blir lika överraskad varje år när sommartid blir vintertid, almanackan slår om till november och det börjar regna. Det är så oerhört mörkt. Det känns dock som det blivit värre med åren, kanske har det med försämrad syn att göra.

Mörker vs Ljus känns självklart för mig som kristen, Att koppla ihop ljuset med Gud, är en vacker bild som hjälper mig att ana vem skaparen är. Men är det lika självklart för andra människor i vår tid att göra samma koppling?

Många tänder ljus när det är mörk, för att se bättre och skapa mys, men vet vi hur ljuset tänds på insidan? Jag längtar efter samtalet kring trons betydelse som meningsskapande system i våra liv. Jag längtar efter att den kristna tron skulle få bli riktningen för fler som tycker att det är mörkt.

Kanske är det så att Guds närvaro glimtar till för den enskilde, men glöms bort. Kanske är det så att Guds närvaro aldrig tillskrivs honom. Kristendomen är relationell, den bygger på att vi skall vara tillsammans med varandra och med Gud. Det är meningen att vi skall bära varandras bördor både praktiskt och mentalt.

Församlingen har som uppgift att dela liv och tro. Dela samtalet kring vad det är att var människa. Välkommen till vår gemenskap med dina tankar och funderingar kring tro och dess uttryck. Sjömarkenkyrkan längtar efter att få bli en plats i samhället där vi kan mötas, på riktigt! Välkommen hälsar pastor Anna-Karin

Installationsgudstjänst söndag 25 aug kl.10.00

På söndag ska vi äntligen få installera / välkomna Anna-Karin Ryberg som pastor i Sjömarkenkyrkan. På gudstjänsten medverkar även Hans Dahlgren från Equmeniakyrkan Väst, Ulf & Lisa Hansfeldt, Anna-Lena Stenberg m.fl.

Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe med tårta! Har du en personlig hälsning till Anna-Karin finns det möjlighet att framföra den under kyrkkaffet.

Söndag på Hönö

Husvagnen är på plats
Radiokanalen är inställd. 
Strax skall jag cykla till receptionen i Hönö Missionskyrka och hämta veckans program på papper. 
Förstod att appen strulade… 
och jag föredrar ju program på papper, så det passar mig utmärkt. 


Solen sken imorses, nu regnar det lite försiktigt. Det är några grader för lite, hoppas att det klarnar upp och blir lite varmare, så att jag slipper cykla runt med täckjackan. 

Om ni vill följa med direkt från konferensen, så hittar ni information på hemsidan 
Hönökonferensen 2019 

Idag har jag förberett klart det seminarium som jag skall medverka på imorgon. Seminariet heter “du är evangelisten” och hålls i Betel kl. 13.30, måndag 8/7. 
Det är lite pirrigt, men det skall bli så roligt att få inspirera. 

Vi kommer prata om att vi är ljus i vår tid, att det aldrig är kört och om att vi behöver bejaka den kallelse som Gud lagt på våra hjärtan. Pepptalk helt enkelt! 

Jag skall höra av mig under veckan – det lovar jag. 

Kommer ni förbi Hönö, låt oss veta, så kanske vi kan träffas och ta en kaffe. 

Allt gott hälsar 

#pastorannakarin 

Dopgudstjänst

Är du döpt? Lever du i dopet? eller var det bara något dina föräldrar gjorde av tradition?

På söndag är det dopgudstjänst i Sjömarkenkyrkan och då skall en liten pojke döpas in i gemenskap med Gud och med människor. Dopet är en kristen handling. Vid barndop är det föräldrarna som önskar att barnet skall omfamnas av Gud. Det är föräldrarna är säger Ja till att barnet skall fostras in i den kristna tron. Församlingen tar i dopgudstjänsten på sig ansvaret att tillsammans med föräldrarna fostra barnet, uppmuntra barnets funderingar i existentiella frågor och innesluta barnet i gemenskapen.

Dopet en rit, en övergångshandling som det också kallas. Dopet är en tradition där familj, släkt och vänner inbjuds att omfamna barnet, men det är också ett tillfälle där släkt och vänner möts. Dopet är en fin tradition, dopet är en vacker handling, men det är också en uppmaning som Jesus ger lärjungarna i Matt 28:19-21. “Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.”

På söndag är det dop i Sjömarkenkyrkan. Jag ser fram emot denna gudstjänst massa. Det skall bli härligt att få vara en del av den dagen. Dagen då en liten människa på ett alldelse särskilt sätt skall omfamnas av både Gud och människor.

Jag önskar att någon gång framöver kunna prata om dopet med Er. Kanske kan vi göra det kring kaffebordet någon onsdag eller så kan vi ta ämnet vid ett kyrkkaffet en gråmulen höstsöndag. Fundera gärna lite extra över sommaren hur du ser på dopet, vad det betytt för dig och vad du tror att det innebär för den kristna tron. Det finns många åsikter om dopet, det är inte dem vi skall prata om, jag tänker bara att vi skall försöka sätta ord på vad det möjligtvis kan ha betytt för oss själva.

På söndag är det dopgudstjänst i Sjömarkenkyrkan. Välkommen att vara med och dela glädjen och gemenskapen hälsar pastor Anna-Karin

En vänlig grönskas rika dräkt

Nu är det mitt på sommaren, hur är det möjligt? Sommaren har ju inte ens börjat…

För några av oss så skall semestern precis dra igång, för andra är det några jobbarveckor kvar. Oavsett när man skall ha semester eller om man skall ha semester så är det precis just nu midsommar. En härlig högtid som verkligen gestaltar sommar. Dans kring midsommarstången, god mat, grill och sill.

Nu när sommaren står för dörren och naturens skrud kanske är som vackrast, då är det inte svårt att förstå att det finns en Gud som skapat och som har kraft, som bara vill gott och som älskar oss så mycket att det blommar i varje dike.

Med önskan om en härlig midsommarhelg.

pastor Anna-Karin

Snart, snart, snart….

Nu är det bara en dryg vecka kvar tills jag ordineras som pastor i Equmeniakyrkan. Jag är pirrig och förväntansfull. Det är inte mycket som förändras, men vid gudstjänsten på kyrkokonferensen i Jönköping den 2 juni 2019 säger hela kyrkan ja till att jag, Anna-Karin Ryberg blir pastor. Om jag inte hade gift mig och fött två barn, så hade nog detta varit det största jag upplevt.

Jag skall försöka vara så närvarande det bara går, jag skall måla ögonen med vattenfast mascara och ha kläder där svetten under armarna inte syns. Jag lovar att le, så mycket det bara går och jag tror att jag väljer ett par väl ingångna och bekväma skor.

Snart, snart, snart är jag pastor….kanske inte så mycket skillnad, men ändå!