Påsken

Jag skall jobba hela påsken.
När många andra längtar till sammanhängande ledighet arbetar präster och pastorer mer än de brukar.
Det är ingen uppoffring, det är en ynnest. Det är kristendomens viktigaste helg och traditionen gör att vi kan minnas och visualisera vad som hände och vad som faktiskt händer än i dag.

Jag läste lite om passionstidens tradition i en bok som heter Kristendomen, en historisk introduktion. Där står det att de äldsta uppgifterna om Jesu lidande hittar vi hos Paulus, i hans brev från 50-talet. Paulus för här vidare till trosfränder I Korinth tron på Jesus Kristus. Han berättar att Jesus är Messias och att han är den kung som judarna har fått löfte om. Berättelsen om hur passionstiden börjar fascinerar mig. Det finns människor som fått se Jesus i den tiden, först var det Kéfas, alltså Petrus och de andra apostlarna, därefter en massvision där Jesus visar sig för mer än femhundra vittnen. Slutligen berättas det att Jesus hade blivit sedd av Jakob, dvs. Jesu broder.

Jesu broder Jakob startar en rörelse som kommer att kallas Jesusrörelsen, Jakob blir ledaren i Jerusalem. Denna historia tror vi är verklighet och med hjälp av påskens samlingar fortsätter vi att minnas.

Sjömarkenkyrkan firar naturligtvis påskens drama. Du är välkommen att vara med i våra samlingar, där vi försöker gestalta vad som hänt, men också det som händer när vi får uppstå med Messias.

Läs mer om våra samlingar i vårt program här på hemsidan, eller i nyhetsbrevet.

Varmt välkommen att fira påsk med oss!
Hälsar Pastor Anna-Karin